Contactgroep Algemeen Bestuursrecht

Ontmoetingsplatform voor bestuurs- en gemeentejuristen

 

Bijeenkomst  van 17 november 2021 - verzet naar 13 april 2022

Al meer dan 25 jaar organiseert de Contactgroep Algemeen Bestuursrecht (CAB) in het voor- en najaar een studiedag voor juristen, werkzaam op algemeen-juridisch gebied bij gemeenten en andere overheden uit het hele land en adviesbureaus. Deze studiedagen worden druk bezocht en de meeste deelnemers zijn “vaste klanten”. Zodoende ontstaat een sfeer van bekendheid, netwerken, maar ook gezelligheid. Echter, voorop staat het verwerven en uitwisselen van actuele kennis. Dat is het kenmerkende DNA van de CAB: actuele en relevante kennis uitwisselen over algemeen-juridische onderwerpen. De CAB wil hét kennis- en ontmoetingsplatform zijn voor de doelgroep die hierin werkzaam is. En om de prijs hoeft u het niet te laten: die dekt alleen de kosten. 

Inhoud studiedag 

We hebben voor woensdag 17 november 2021 een mooi programma samengesteld met topsprekers, waarbij elke algemeen bestuursrecht-jurist aanwezig zou moeten zijn. Dit jaar gaat het over de komende Wet open overheid, aanpak misbruik van zorgbudgetten en energietransitie, uiteraard verteld vanuit jullie juridisch perspectief.

En zoals altijd is ook op deze dag voldoende CAB-gelegenheid voor collegiale interactie, kennisdeling en kennisverrijking! 

Kortom: in één dag weer heel veel wijzer, met collega’s, binnen de vertrouwde CAB-setting!


Doelgroep 

De studiedag is bestemd voor juristen, juridische adviseurs, administratief-juridische medewerkers bij overheden (met name gemeenten) en gespecialiseerde juridische adviesbureaus.

De studiedag is verder interessant voor leden van commissies bezwaarschriften.

Waar en wanneer? 

Datum bijeenkomst: Woensdag 17 november 2021, vanaf 10:00 uur tot 15:30 uur.

Locatie: Stadskasteel Oudaen, gelegen in het centrum van Utrecht aan de Oudegracht 99 (op enkele minuten lopen van Utrecht Centraal).